Reiki is het Japanse woord voor Levenskracht – Energie, de onvoorwaardelijke Liefde die de energiebron is in alle levensvormen. De diepgaande essentie van Reiki wordt beschreven in de oude sutra’s en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds beoefend.

Bij het beoefenen van Reiki leg je je handen op jezelf of op een ander persoon en begint de Reiki-energie te stromen. Als gevolg van deze energie gaan de organen en spieren genezen en beter werken en wordt eventuele pijn verzacht. Je kan Reiki gebruiken op jezelf, je geliefden en vrienden en zelfs je huisdieren!

In het Usui-systeem bestaan er 3 niveaus (graden), waarin elke persoon geïnitieerd wordt en leert te werken met de Reiki-energie. Vanaf de eerste initiatie leer je pijn en acute symptomen verlichten. De lessen worden gegeven met de initiaties en de specifieke technieken worden grondig aangeleerd. Er wordt ook aangeleerd hoe we de oorzaak van symptomen kunnen achterhalen. De healer moet steeds naar de oorzaak van de problemen gaan kijken want anders komen de symptomen terug.

De initiaties ( = een ritueel waarbij de Reiki Master het Reiki-kanaal opent of vergroot) geven je een doorstroming van Onvoorwaardelijke Liefde door, zodat je met deze energie kan werken, en bij een behandeling, niet je eigen energie hoeft te gebruiken. De student kan zichzelf eerst behandelen, en pas later de anderen. Hij neemt niets van hen over, hij geeft alleen de Onvoorwaardelijke Liefde, de Reiki-energie, door.

De Eerste graad Reiki wordt aangeleerd in 3 sessies van ongeveer 3 uren. Verspreid over 3 dagen krijgt elke persoon, vier initiaties of inwijdingen door een Reiki-meester die aan de student het doorvoelen van deze Reiki-energie en het gebruik ervan aanleert.

Evelyne Desouter is de enige Reiki-master in België die werkt volgens de strikte normen van de Usui-Hayashi-Takata-Brown-Noyen Lineage.

Wanneer

2 keer per jaar gaat er een opleiding 1ste graad Reiki door.

De opleiding 1ste graad gaat door op vrijdag 22/03 (van 19u tot 22u), zaterdag 23/03 (van 10u tot 12u30 en de mogelijkheid tot oefenen tussen 14u en 16u) en zondag 24/03/19 (van 10u tot 12u30).

De opleiding 2de graad gaat enkel door op aanvraag.

Prijs

150€ voor 1ste graad (inclusief diploma, Reiki-boekje en koffiepauzes).
2de graad op aanvraag.

Inschrijven kan tot 19/03 via de pagina contact, info@evelynedesouter.be of telefonisch via 0478/291 288.

 

Keer terug naar de overzichtspagina